tommarket, tom market

Karácsonyi ételosztás

A karácsony közeledtével, sokat gondolok azokra akik igen nehéz körülmények között élnek. A problémák álltal legjobban sújtott réteg a hajléktalanok csoportja.

Sokszor hallom azt, hogy „Ők tehetnek róla” vagy, hogy „nem adok neki mert csak borra költi”. Én nem értek ezekkel a véleményekkel egyet! Nem, mert igen is mindenkinek jár egy kis törődés, egy kis gondoskodás. Természetesen tudom saját tapasztalatból, hogy nem mindig ér célt a segítség, de ha csak 50%-ban vagy még annyiban sem, de valamennyire biztosan van haszna a segítségnek. Ezért úgy éreztem, hogy az idei Karácsony előtt melegétel osztással segítsük a rászorulókat.

 

Óriási büszkeséggel töltött el az, hogy a Tom Market csapata egy emberként állt a kezdeményezés mögé. Pécsett négy helyszínen szerveztünk ételosztást: Kertváros, Uránváros, Belváros, és Meszes. Az ételosztás két részből állt, 15 h-ig zsíroskenyeret forró teával osztottak a lelkes aktivisták, majd 15 h körül megérkezett mind a négy helyszínre az első osztályú babgulyás. Külön köszönet illeti a kozármislenyi Két Szekér Fogadót a tartalmas, és ízletes ételért! Kb.17 h-ig folytatták az ételosztók a gulyás szervírozását, ezután a maradék babgulyást a Gomba utcai hajléktalan szállóba szállítottuk. Mondanom se kell, nagy sikere volt!

Ezúton szeretném megemlíteni az akció résztvevőit: Vizli Csaba, Kosztolányi Zoltán, Vértes Gábor, Kónya Dániel, NagyTamás, Viola Krisztina, Koncsecskó Jozefína, Resál Róbert.